TEDxKarlovacLibrary konferencija ove godine će se koje će se po peti puta održavati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac i to u petak, 22. rujna 2023. god.

TED je globalna platforma za promociju ideja vrijednih širenja sa sjedištem u New Yorku, SAD. TEDx su lokalni samostalno pripremljeni i organizirani događaji prema licenci i pravilima TED-a. TEDx u Hrvatskoj djeluje od 2010. godine kada je u ožujku u novom Muzeju suvremene umjetnosti održan prvi TEDxZagreb događaj.

Stvaranje pozitivnog okruženja kakvom TED stremi godinama dovelo je do masovnog odaziva publike širom svijeta koja danas prati i biva inspirirana govorima velikih i malih ljudi. Otvaranje granica mašti, ali bez politike, religije ili pseudoznanosti te bez marketinškog, profesionalno govorničkog ili coaching naukovanja ideje postaju centralna i osnovna misija TED-a. Upravo kako glasi slogan: IDEJE VRIJEDNE ŠIRENJA. Ovogodišnji govornici biti će: Natko Beck, Đurđica Orepić, Nikola Borić, Hrvoje Jurić i Filip Trezner.