NATKO BECK

Postulati zdravlja po mjeri čovjeka

Rođen 1980. u Zagrebu. Diplomirao 2007. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a za vrijeme studija biva nagrađen Dekanovom nagradom za znanstveni rad.  Od 2011. godine do danas radi u privatnom zdravstvenom sektoru, a propagira teleradiologiju i implementaciju umjetne inteligenciju u radiologiji i medicini. Autor i koautor je nekolicine znanstvenih članaka i popularnih medicinskih članaka. Od 2018. godine aktivan je na društvenim mrežama s javnozdravstvenom misijom zdravstvenog opismenjavanja, za što dobiva nagradu Hrvatske udruge za odnose s javnošću “Komunikator godine 2020.” Od 2021. je suorganizator medicinsko komunikacijskog summita “Back Together” u kojem se obrađuju aktualne teme kroz niz panela. Uz podcast u kojem predstavlja ljude iz medicinskog clustera kojeg vodi od 2018., 2022. na prvog programu Hrvatske Radio Televizije započinje s moderiranjem emisije “Dr. Beck” u kojoj 4 dana u tjednu približava stanja iz medicine. Od 2022. godine suosnivač je “Zaklade Zora” s ciljem uvođenja stanične imunoterapije u Hrvatsku. U slobodno vrijeme s veseljem volontira prijenosnim ultrazvukom. Ljubitelj je nove tehnologije. Otac i suprug u najboljem izdanju

 

FILIP TREZNER

Pet koraka do uspješnog odabira profesije u životu

Filip Trezner, rođen 21. 5. 1995. osnivač je i predsjednik udruge mladih Izvan fokusa te potom i direktor Izvan fokusa produkcije te organizator mnogobrojnih manifestacija i festivala. Kao predsjednik udruge bavio se volonterskim radom za što je osvojio Državnu nagrade za volontera RH i Najvolontera Grada Karlovca, a za vođenje festivala «Foto dana mladih» i nagradu za najboljeg mladog projektnog voditelja u RH koju dodjeljuje HUUP. Izabran je i u top 6 svjetskih mladih projektnih voditelja na natjecanju Young Project Manager of the Year 2016. i dobio priznanje za osobna postignuća. Od 2017. direktor je poduzeća Ferial d.o.o., a od 2018. i poduzeća Izvan fokusa d.o.o. koje se bavi proizvodnjom video, fotografskih, filmskim i TV sadržaja te organizacijom manifestacija, a prihvaća i druge angažmane kojima doprinosi razvoju društva poput članstva u Savjetu za mlade Vlade Republike Hrvatske. Kroz vođenje poduzeća Izvan fokusa producira različite TV emisije koje se emitiraju u udarnim terminima nacionalnih TV kuća. Filip je diplomirao stručni diplomski studiji menadžment održivog razvoja turizma Veleučilišta VERN, a pohađao je i brojne radionice i edukacije u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Sažetak ideje:

Teško je odlučiti čime se baviti u životu. Od toga koje hobije imati pa sve do toga koju školu upisati, što studirati, što raditi, gdje živjeti. Kako biti siguran da je odabir bio dobar? Što ako je bio pogrešan, ako smo nezadovoljni trenutnim stanju u svom životu? U svom govoru analizirat ću krivudav put životnih odluka koje nas sve dovode do onoga čime se danas bavimo. Upravo kroz moj put od meteorološkog tehničara, fotografa, snimatelja, aktivista, volontera u civilnom društvu pa preko turizma do direktora tvrtke koja se bavi video produkcijom i organizacijom manifestacija. Predavanjem ću analizirati korake do uspješnog odabira profesije u životu.

 

ĐURĐICA OREPIĆ

Kako preskočiti ” Mentalni zid” komfort zone?

Đurđica Orepić rođena je na Rabu 1964 g., a svoje djetinjstvo i školovanje provela u Karlovcu do preseljenja u Istru. Privatna je poduzetnica i majka troje djece koja do svoje 47 g. nije imala tenisice u ormaru. Nakon 1. maratona istrčanog zbog oklade mijenja svoj život naglavačke. Do danas je u 9 g. uspješno završila 11 Ironmana ( swim 3,8 km / bike 180 km/ run 42.2 km) diljem svijeta, od kojih je šest puta bila na postolju u svojoj dobroj skupini. Tri puta je bila sudionica Svjetskog prvenstva u Koni na Hawaiima što do sada nikome u Hrvatskoj nije uspjelo. Nalazila se i na 1.mj svjetske triatlon ranking liste svoje dobne grupe , u konkurenciji 1650 žena iz cijelog svijeta. O njoj je snimljen dokumentarni film “Ironwoman” koji se od tada nebrojeno reprizirao i postigao zavidnu gledanost. Dobitnica je mnogih nagrada, a njoj najdraža je “Istriana,” županijska nagrada za sportašicu- sportaša godine Istarske županije za koju glasaju sve sportske udruge, sportaši, velika vodeća istarska poduzeća, pa i građani putem radijskog glasanja.  Vrlo friško dovršila je autobiografsku knjigu koja izlazi u veljači 2024 g. u izdavačkoj kući Fraktura.

Sažetak ideje:

Ono o čemu ću pričati je ono što većina ljudi  pokušava dosegnuti; kako svoj život ispuniti samopouzdanjem i zadovoljstvom? Pokušat ću svojom pričom donekle raskrčiti put vašoj priči. Ta priča počinje s jednom anti – sportašicom koja  sada već godinama osvaja postolja u najekstremnijem sportu na svijetu, Ironmanu. Ona koja je naučila plivati kraul u 49.g. , nikada nije vozila cestovni biciklu i mrzila je pomisao da mora potrčati, svoj prvi Ironman uspješno je završila s punih 50 godina Zašto sam se iz ugodne i stabilne komfor zone uputila u sport u kojem na utrkama nemalo puta takmičari smrtno stradaju; 226 km swim, bike, run, bez odmora i pomoći? Koja je naša granica i kako probuditi motivaciju da ostvarimo svoje snove i ciljeve!? Jer život je poput vožnje bicikla morate se kretati da bi održali ravnotežu.

 

 

NIKOLA BORIĆ

Što je to sloboda?

Nikola Borić rođen je u Zagrebu gdje je završio Kineziološki fakultet. Aktivno se bavio biciklizmom i triatlonom u kojem je nekoliko puta bio juniorski i seniorski prvak. Nakon aktivne sportske karijere postao je svjetski uspješan trener; bio je trener 4 sportska kluba,  trenirao više od stotinu individualnih sportaša te kao kondicijski trener osvajao brojne medalje na državnim i svjetskim natjecanjima. Bio je i uspješan biznismen. Prije osam godina je svoje tri tvrtke vrijedne milijune eura poklonio i otišao živjeti u blizini sela Kokočak pokraj Orahovice gdje je sagradio svoju prvu kuću od zemlje, drva i slame i na svoju farmu doveo životinje. S djevojkom Zoranom Vujatović je osnovao Shumsku Farmu i klaster pod nazivom Made in Papuk. Par uzgaja hranu na organski i ekološki način za vlastite potrebe, ali i za prodaju.

Sažetak ideje:

U svom izlaganju nastojat ću dati odgovor na pitanje što za mene predstavlja sloboda i neovisnost, koliko nas u životu sputavaju društvene uloge i društvena očekivanja te koliko je teško živjeti van društvenih kalupa i odreći se onoga što je društveno prihvatljivo? Je li ljudima imanentan samo napredak koji je vezan za razvoj tehnologije ili možemo živjeti i bez toga? Odgovorit ću i na pitanje koliko nam bijeg od tehnologije pomaže da se posvetimo sebi. Nastojat ću objasniti zašto sam baš odabrao život u šumi te što sam dobio, a što izgubio tom svojom odlukom.

HRVOJE JURIĆ

Od ideje do puta oko svijeta

Hrvoje Jurić vrsni je fotograf, biciklist i putopisac. Rođen je 30. travnja 1986. godine.  Godine 2006. upisuje Ekonomski fakultet kojega nakon  dvije godine prekida kako bi se u  potpunosti se posvetio pisanju, od čega i danas živi. Objavio je e-knjigu “Bic bajs putopis”, putopisni roman “Marijanov put”, roman Na rubu : put oko svijeta u 133 dana 6 sati i 10 minuta, a trenutno promovira novu knjigu “Put sjevera”. Objavio je niz putopisnih članaka i reportaža i surađivao sa svim najčitanijim portalima.

Sažetak ideje:

Nikada se nisam bavio biciklizmom niti fotografijom, a ni putovanja mi nisu bila bliska. Ali jednog dana nešto se u meni promijenilo i otišao sam biciklom iz Slavonije do Pule. Zatims am napravio krug oko Europe, na 104 dana dugom putovanju. Onda je došao prvi od tri Nordkappa, kad je do krajnjeg sjevera Europe potegao preko Alpa. Dva puta po zimi, na -40 Celzijusa. Da bi 2019. napravio krug oko svijeta i postao prva osoba kojoj je to uspjelo na električnom biciklu. Trenutno putujem u društvu svoja dva psa, Enom i Maxom, radim foto i video reportaže i živim u automobilu.