DUNJA MAZZOCCO DRVAR

ŽIVOTOPIS:
Prognostičarka u DHMZ-u 13 godina s iskustvom u radnim grupama za sve duljine i skoro sve namjene vremenskih prognoza, od kratkoročnih do dugoročnih, od cestovnih i pomorskih do onih za roštilje i utakmice. Urednica vremenskih sadržaja i voditeljica u medijima 17 godina, komunikatorica meteoroloških i drugih znanstvenih informacija, popularizatorica tema vezanih uz klimatske promjene. Dobitnica sam nagrade Europskog meteorološkog društva za najbolju televizijsku vremensku prognozu u 2018. godini. U za mene posebno potresnoj 2020. godini napuštam medije i odlazim u neprofitnu udrugu koja se bavi energetskim i klimatskim temama, a 2021. Vlada me imenuje ravnateljicom Uprave za klimatske aktivnosti u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja i otad vodim hrvatsku klimatsku reprezentaciju.

Sažetak ideje:

„Suma svih strahova“

Prva istraživanja koja ukazuju na potencijalni štetan utjecaj spaljivanja fosilnih goriva datiraju s početka 20. stoljeća, a s napretkom znanosti i tehnologije počinju se gomilati od 1980-ih godina. Sumnja u sve što je napisano i izrečeno postoji i danas, unatoč sve jasnijim gotovo svakodnevnim dokazima da se vrijeme u poremećenoj klimi povampirilo, a vremena za djelovanje je sve manje. U predavanju pod nazivom „Suma svih strahova“ donosim pregled objektivnog i subjektivnog istraživanja javnog mnijenja, prezentiram neke od glupih komentara na osnovne teze klimatskih promjena i dajem razumne odgovore na nerazumna pitanja.

 

SANDRA PAOVIĆ

ŽIVOTOPIS:
Sandra Paović je naša poznata stolnotenisačica i paraolimpijka. Rođena je u Vukovaru 15. travnja 1983. godine. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, a u svojoj sportskoj karijeri postigla je odlične sportske rezultate. Paralelno sa sportskom karijerom dodatno se i educirala; tako je 2012. godine u Zagrebu pohađala napredni tečaj sportskog menadžmenta pri Hrvatskom olimpijskom odboru, a završila je i Studij sportskog menadžmenta na Sveučilištu Libertas. Od 2011. do 2014. godine u Hrvatskom stolnoteniskom savezu radila je u odnosima s javnošću te tako stekla vrijedno iskustvo i na tom polju.

Sažetak ideje:

“Moji usponi i padovi”

Govorit ću vam o svom životu…o mojim usponima i padovima…Saznat ćete zanimljivosti iz moje profesionalne karijere kao i što sam sve naučila o sportu i životu uz svoju reprezentaciju i trenera Nevena Cegnara. Olimpijske igre 2008. godine u Pekingu ostavile su neizbrisiv trag u mojoj karijeri..kao i prometna nesreća koja se dogodila 2009. godine.

 

BORIS BENKO

ŽIVOTOPIS:

Boris Benko, rođen 14. siječnja 1976. u Karlovcu, diplomirani je grafički dizajner s više od 20 godina profesionalnog iskustva – specijaliziran za područje infografike i vizualizacije podataka. Više od deset godina vodio je odjel za dizajn infografika i ilustracija u EPH (današnji Hanza Media), u sklopu kojeg je uspješno relizirao brojne projekte za Jutarnji list, Globus, Forbes, i sl. Sredinom 2012. pokreće vlastiti kreativni studio, Infographic Box IDS i okreće se radu za inozemno tržište. Od tad do danas odradio je na stotine projekata za renomirane klijente, uključujući svjetski poznate medije i portale kao što su Washington Post, The Huffington Post, Mashable; velike korporacije i brandove tipa Facebook, Google, Samsung, Ford, Red Bull, Goldman Sachs, IBM, VISA, MasterCard, Gillette, Abbott, Hewlett Packard i sl.; kao i razne međunarodne organizacije, uključujući Smithsonian, UNICEF, Bill & Melinda Gates Foundation, CARE, International Olympic Committee, itd. Dobitnik je više međunarodnih nagrada s područja reklamne industrije i content marketinga (Gold Addy: Advertising for the Arts & Sciences, Content Marketing Awards 2017 i sl.), a radovi su mu objavljeni u brojnim knjigama, magazinima i web portalima specijaliziranim za područja grafičkog dizajna i infografike. Redovni je član ULUPUH-a (Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti) od 2003., te HZSU-a (Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika) od 2007. godine.

 

Sažetak ideje:

„Freelancing – bijeg od tradicionalnog „9 do 5“ načina rada“

„Slobodnjaci“ su čudaci – često izolirani, rade po cijele dane, imaju manja prava u odnosu na stalno zaposlene. Uza sve navedeno, u stalnoj su potrazi za novim projektima i angažmanima – ponekad i nedovoljno plaćenima. Uostalom, opće je poznato da samostalni rad prati velika nesigurnost. No je li doista tako? Freelancing može biti potpuna suprotnost – pružiti slobodu, mobilnost i uvelike utjecati na kvalitetu života pojedinca! I sve to u radu s renomiranim klijentima diljem svijeta iz udobnosti vlastite sobe ili ureda. Uz dobru organizaciju i planiranje, naravno! U svom nastupu opisat ću metode i tehnike koje omogućuju ovakav poslovni model s naglaskom na kvalitetu života i financijske benefite koje on donosi.

 

DUŠAN BUĆAN

Biografija:
Dušan Bućan je rođen 28.9.1976 godine u Zagrebu. Škola je smatrala kako je bio problematičan učenik za vrijeme školovanja ali on to opravdava činjenicom kako ga njegovi učitelji nisu znali zainteresirati za trenutno gradivo. Istina je najvjerojatnije u sredini. Upis na studij glume okrenuo mu je život za 180 stupnjeva. Odjednom je cijeli život krenuo u drugom smjeru. Otvorila su se neka nova vrata i nove spoznaje.

Sažetak ideje:

„Pronađi ono što voliš i nećeš raditi niti jedan dan u životu“

Kopanja po samome sebi,istraživanja novih svjetova i najviše od svega,ostvarivanje dječačke želje , što ima iza slijedećeg brda? Nakon medvjeda na Aljasci,jahanja bikova s Američkim indijancima,ragbija na konjima u Centralnoj Aziji,plivanja s kitovima u Mozambiku i možda najviše od svega,življenja u prirodi ,više nije bilo povratka na staro. Trenutni životni moto mu je ,pronađi ono što voliš i nećeš raditi niti jedan dan u životu.

 

MORANA ROŽMAN

Životopis:

Morana je rođena usred jednog karlovačkog ljeta usred karlovačke Zvijezde. Djetinjstvo je provela u čamcu, odrasla na obali Kupe sa sirenama i labatorcima. Najdraže jelo joj je bio šmarn sa štaubcukerom. Ime je dobila po staroslavenskoj božici smrti, zime i podzemlja, upoznala je svo troje navedeno.Voli Karlovac, stare tradicijske stvari i nove ideje. Voli ljude s osmijehom. Od važnijih stvari u životu zna veslati jednim veslom u drvenom kupskom čamcu, spuštati se po užetu u jame, ljuljati na granama vrbe i slagati slova. Slova je zavoljela kroz bajku o Maloj sireni, stripove Alan Forda, Bachove Privide i Nietzschea. Još uvijek se čudi kako se sve na ovom svijetu može opisati sa samo 30 slova abecede. Kad piše, voli pisati na govoru svog karlovačkog urbanog plemena. Sve svoje vrijeme, zadnjih 16 godina, troši na borbu protiv urbicida, u svom malom „kabinetu čuda“ u Paviljonu Katzler na ulazu u karlovačku Zvijezdu.   Vrhunac poslovne karijere postigla prodajom karlovačke magle.

Sažetak ideje:
„Kako se voli Karlovac?“

Na svijetu postoje dvije vrste ljudi: oni koji vole Karlovac i oni koji ga još nisu upoznali. Postoje i četiri vrste Karlovčana: spavači, menadžeri, aktivisti i njorgavci. Spavačima Karlovac služi samo kao spavaonica, a menadžerima za profit. Aktivisti i njorgavci vole grad.   A kako se voli grad?