Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac treću godinu za redom dobila je licencu za održavanje TEDxKarlovacLibrary konferencije. Ovogodišnja konferencija održat će se u petak, 17. rujna 2021. g. u 19 sati u Atriju znanja Veleučilišta u Karlovcu.

TED je neprofitna organizacija posvećena „idejama vrijednim širenja“, a započela je radom kao konferencija u Kaliforniji prije 30 godina i od tada je kroz svoje inicijative sve veća podrška idejama koje mijenjaju svijet. Na TED-u, vodeći svjetski mislioci i stručnjaci su zamoljeni da održe govor svog života u 18 minuta. TEDx je program lokalnih, samoorganiziranih događaja kojima je cilj zbližiti ljude da dijele iskustva u TED stilu. Dobivši godišnju licencu za održavanje TEDxKarlovacLibrary konferencije, Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ postala je dio velike TED zajednice.

Na trećoj TEDxKarlovacLibrary konferenciji sudjelovat će pet govornika:

  • Sandra Paović, poznata hrvatska stolnotenisačica i paraolimpijka, dobitnica brojnih nagrada i priznanja u svojoj dosadašnjoj sportskoj karijeri. Sandra će govoriti o usponima i padovima u svom životu, Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu koje su ostavile neizbrisiv trag u njezinoj karijeri, kao i o prometnoj nesreći u Francuskoj 2009. g.
  • Dunja Mazzocco Drvar, prognostičarka u DHMZ-u, urednica vremenskih sadržaja u medijima, komunikatorica meteoroloških i drugih znanstvenih informacija. U svom govoru Dunja će dati pregled objektivnog i subjektivnog istraživanja javnog mnijenja te govoriti o klimatskim promjenama, dajući razumne odgovore na nerazumna pitanja.
  • Boris Benko, diplomirani grafički dizajner iz Karlovca, s više od 20 godina profesionalnog iskustva, specijaliziran za područje infografike i vizualizacije podataka. Dobitnik je više međunarodnih nagrada s područja reklamne industrije i content marketinga. Boris će govoriti o prednostima freelancinga kao načina rada koji u velikoj mjeri može utjecati na kvalitetu života pojedinca.
  • Dušan Bućan, hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac te voditelj, dramski prvak ansambla Drame HNK u Zagrebu. Upisom na studij glume Dušanu su se otvorila nova vrata i životne spoznaje, a njegov osnovni moto je „pronađi ono što voliš i nećeš raditi niti jedan dan u životu“.
  • Morana Rožman, vlasnica poznatog karlovačkog Paviljona Katzler i istinska zaljubljenica u svoj grad, autorica jedinstvenog rječnika karlovačkog govornog područja, u svom govoru dat će nam odgovor na pitanje kako se doista voli Karlovac.

 

Sponzori konferencije: Aquatika- Slatkovodni akvarij Karlovac / Donat MG / Grad Karlovac / Iločki podrumi / Jamnica / Heineken Hrvatska / Karlovačka županija / Lepi dečki / Maing Karlovac / Ministarstvo kulture i medija RH / McDonalds Karlovac / Muzej domovinskog rata Karlovac -Turanj/ PPK karlovačka mesna industrija Karlovac /

Medijski pokrovitelji: Aktiviraj Karlovac / KA portal / Trend TV / Karlovački

 

Pokrenimo dijalog na lokalnoj razini kroz TEDx iskustvo!