Čast nam je pozvati Vas na prvu TEDxKarlovacLibrary konferenciju koja će se održati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac u petak, 20. rujna 2019. godine.

TED je neprofitna organizacija posvećena „idejama vrijednim širenja“, a započela je radom kao konferencija u Kaliforniji prije 30 godina i od tada je kroz svoje inicijative sve veća podrška idejama koje mijenjaju svijet. Na TED-u, vodeći svjetski mislioci i stručnjaci su zamoljeni da održe govor svog života u 18 minuta. Govori su kasnije dostupni besplatno http://www.ted.com.  Među poznatijim TED govornicima bili su Al Gore, Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Benoit Mandelbrot, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende i bivši britanski premijer Gordon Brown.

TEDx je program lokalnih, samoorganiziranih događaja kojima je cilj zbližiti ljude da dijele iskustva u TED stilu. Dobivši godišnju licencu za održavanje jedne TEDxlibrary konferencije Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ postala je dio velike TED zajednice. Knjižnica, kao mjesto susreta, izvor znanja i središte pismenosti, potiče na razmišljanje i cjeloživotno učenje te naravno zabavu pa je zbog toga idealna prostor za nastanak i razvoj novih ideja.

Na prvoj TEDxKarlovacLibrary konferenciji imat ćete priliku čuti pet sjajnih govornika:

Sveučilišni profesor u trajnom zvanju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i konzultant Velimir Srića govorit će o tome „Kako spasiti svijet koji se raspada“. Nakon kratke analize što sa svijetom oko nas ne valja, opisat će rješenje temeljeno na vrijednostima povjerenja, empatije,  održivosti i transparentnosti.

Kazališna i televizijska glumica  Petra Cicvarić ispričat će vam priču o tome zašto trebamo pričati (i slušati) priče. O tome kako nas priče povezuju, a kako pomažu našoj djeci u odgoju i razvoju.

Promotor znanosti, fizičar Davor Horvatić ispričat će vam kako ga je istraživanje fenomena u ranom svemiru potaklo na istraživanje robusnosti ekonomskih struktura i njihove otpornosti na tržišne nestabilnosti.

Poduzetnica, ekonomistica i majka Matejka Buča ispričat će nam kako nam djeca oblikuju karijeru.

Za kraj tu je još jedan Karlovčanin, botaničar i profesor na Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Antun Alegro. On će govoriti o biološkoj raznolikosti – što je to i zašto ne možemo bez nje?

Uz govornike, prisutni će moći poslušati i jedan od najboljih TED govora, sir Kena Robinsona.

Svi zainteresirani za našu prvu TEDxKarlovacLibrary konferenciju besplatne karte će moći podignuti na službenom pultu Informativno posudbenog odjela Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac već od 10. rujna.

Pokrenimo dijalog na lokalnoj razini kroz TEDx iskustvo!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *